Jak si vybrat květinovou vodu přizpůsobenou vašemu typu pleti?

Vyberte si květinovou vodu (nebo hydrosol) podle typu pleti:

Květinová voda a hydrosol, jaký je rozdíl a pro co jsou tyto esence krásy ideální? Jak je integrovat do své rutiny krásy? Osvěžující, čistící nebo uklidňující? Jejich ctnosti potěší všechny typy pleti! Jsou plné aktivních složek, květinové vody nebo hydrosoly jsou poklady pokožky pro dokonalé odstranění make-upu nebo pro probuzení pokožky v časných ranních hodinách … Zde jsou naše tipy pro výběr vaší květinové vody podle typu pleti.

Kvalitní květinovou vodu KOUPÍTE ZDE

Co je hydrosol?

Hydrosol je výsledkem parní destilace rostlin (květiny, listy, pupeny atd.) V destilaci, která vám umožní získat éterický olej na jedné straně a hydrosol na druhé straně. Oba jsou nabité aromatickými sloučeninami, které jim dávají své výhody. Hydrosol je zředěná verze éterického oleje a obsahuje méně účinných látek.

Květinová voda
Květinová voda

Co je to květinová voda?

Květinová voda je řada hydrosolů a získává se z květů, jak již napovídá název. Hydrosol a květinová voda mají poměrně kyselé pH a pomáhají regulovat pH pokožky. Na rozdíl od éterického oleje lze květinovou vodu používat bez zvláštních opatření. Neexistuje tedy žádná kontraindikace pro děti ani těhotné či kojící ženy.

Vyberte si květinovou vodu podle typu pleti

Všechny květinové vody přinášejí osvěžující stránku díky jejich vysokému obsahu vody a uklidňujícím účinkem, protože destilace umožňuje „odebrat“ přirozeně protizánětlivé molekuly, které mají všechny rostliny. Každá květinová voda má specifické vlastnosti, které jí byly odkázány květem, ze kterého pochází.

Normální až smíšená pleť

Květinové vody doporučené pro normální až smíšenou pleť: líska čarodějnice (antioxidační síla, antiseptické a stahující vlastnosti), voňavé verbeny, levandule (napjaté póry), řebříček, pomerančový květ, vavřín, ušlechtilý vavřín, rozmarýn na verbenon, linalool tymián (čistí a stimuluje pokožku a zároveň reguluje její tvorbu mazu), ylang-ylang.

Suchá kůže

Květinové vody doporučené pro suchou pokožku: pomerančový květ (zjemňující, zklidňující), borůvkový (zvláště zklidňující, vynikající tonikum, zbavuje oteklé oči při únavě), růže, italský helichrysum (aktivátor oběhu kůže, tonizující účinek) , lípa, vetiver, ylang-ylang.

Citlivé kůže

Květinové vody doporučené pro citlivou pokožku: líska čarodějnice (antiseptické a stahující vlastnosti), římský heřmánek (měkký a uklidňující), italská helichrysum (léčivý účinek, doporučeno pro ekzém, psoriáza, kožní alergie), pomerančový květ (změkčení, zklidnění, zeslabení) zarudnutí).

Mastná pleť s nedokonalostmi

Květinové vody doporučené pro mastnou pleť s nedokonalostmi: levandule (protizánětlivá a osvěžující), rozmarýn s verbenonem (čistí a obnovuje rovnováhu, čistí a tóny), čajovník, máta peprná, cistus (hojení), tymián (čistí a stimuluje pokožku) při regulaci produkce mazu).

Vrásky na zralé kůži

Doporučené květinové vody: Cistusladanifera, šalvěj, šípky (osvěžující, hydratační a stahující, prevence stárnutí kůže).

Kdy použít květinovou vodu
Kdy použít květinovou vodu

Kdy použít květinovou vodu nebo hydrosol?

Ideální čas pro použití květinové vody je ráno, hned po probuzení, protože je vaše pokožka čistá, není třeba ji znovu umývat! Ale také večer, jelikož pokožka přirozeně vylučuje maz.

Kdy doporučuje se používat květinovou vodu nebo hydrosol:

  1. Ráno – jako tonikum, které jemně probudí vaši pokožku. Odstraní přebytečný kožní maza veškerý noční prach. Nastříkejte celou tvář a nechte ji proniknout až do úplného vstřebání. Poté naneste váš oblíbený denní krém.
  2. Večer – vylepšete odstranění make-upu: po použití vašeho odstraňovače make-upu postříkejte pokožku květinovou vodou, abyste odstranili zbývající stopy odstraňovače make-upu a znovu vyvážili pH pokožky. Poté naneste svůj oblíbený noční krém. Ale není to povinné 😊
  3. Kdykoliv během dne – jako maska ​​třeba o víkendech: více napomáhá relaxačním a hýčkavým okamžikům
Hydrosol
Hydrosol

Jak aplikovat květinovou vodu?

Doporučujeme nanášet květinovou vodu přímo na kůži, ať už rozprašováním do dlaně, nebo postřikem přímo na kůži. Tím se vyhnete ztrátě a plýtvání vaším produktem.

Udržujte své květinové vody nebo směsi rostlinných vod mimo dosah tepla a světla v neprůhledném balení.