Hořčice s pastisem
Hořčice je zpracována výhradně z hnědých semen, které uvolňují aroma během výroby. Toto je jediný recept, který používá pouze čtyři základní přísady hořčice: semena, vodu, sůl a ocet.
Příprava je rozdělena do tří fází: namáčení octem, kde proběhne reakce pikantnosti; mletí, kde je směs vedena přes brusný kotouč, přičemž se dává pozor, aby zrna vypadala stále vizuálně; zrání, kde se získává žlutá a hnědá pasta; umístění a skladování před balením.
Letní hořčice s místními příchutěmi Marseille Pastis se vyrábí z řemeslného Pastis z Maison du Pastis v Marseille. Evokuje slunce, pohostinnost, hry pétanque, aperitiv na terase a setkání u grilování.
Hořčice s pastisem se hodí k letním pokrmům, jako jsou grilovaná masa, jehněčí, vepřové, bílá masa nebo klobásy. Skvěle se hodí pro flambované krevety nebo se z něj připraví pálivá omáčka s česnekem, šalotkou a crème fraîche k dochucení filetů z pražmy nebo makrely. Může být použita jako základ pro majonézu pro korýše.
Hořčice Pastis de Marseille je ideální pro přípravu letních marinád, na potření vepřové panenky nebo kuřecích špízů.
Pastis, duše Marseille, malá! La Maison du Pastis se sídlem v Marseille poskytl autentický a řemeslný pastis. Pastis de Marseille je lihovina s typickou žlutou barvou. Veškerou svou intenzitu čerpá z badyánu, lékořice a buketů aromatických rostlin z Provence. Pastis je velmi aromatický anýzový alkohol, získaný po dlouhých fázích extrakce chuti: destilací badyánu, studenou macerací aromatických rostlin a nálevem z lékořice.
Pastis, tradiční aperitiv provensálské kuchyně, je známý tím, že povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení.
Skvěle se hodí pro letní období!
Babička Chantal doporučuje
Je vynikající k bílému masu nebo do majonézy.
Výrobce
Domaine des Terres Rouges byla založena v roce 1990 řemeslnými palírnami v Collonges-la-Rouge v Corrèze. Staré červené kameny tohoto středověkého města inspirovaly název této továrny na hořčici. Společnost se specializuje na voňavé hořčice s vůní připomínající terroir Nouvelle Aquitaine. V roce 2015 překročila Domaine des Terres Rouges Francii a usadila se v Alsasku, ve vesnici Mietesheim. Společnost se tak připojila k Maison Alélor, specialistovi na koření od roku 1873, kde se stala značkou věnovanou jemným potravinám. Alélor se snaží zachovat a obohatit historické recepty Domaine des Terres Rouges. Dobrodružství pokračuje vývojem nových receptů inspirovaných alsaským terroirem: rizlingovou hořčicí, pivem nebo dokonce sladkým křenem připraveným k použití. Ovoce toho nejlepšího ze dvou základních terroirů, společnost, tvůrce výjimečných hořčic, olejů a octů v Alsasku, ztělesňuje tradici francouzské dokonalosti.
Domaine des Terres Rouges je společnost, která v Alsasku vyrábí výjimečné hořčice, oleje a octy. Každá přísada je vybírána s největší péčí, aby byla zaručena autentická a přirozená chuť. Domaine des Terres Rouges již téměř třicet let vyvíjí koření, včetně více než 25 receptů z hořčice, přičemž respektuje tradiční výrobní postupy. Téměř třicet let vyvíjí koření a respektující tradiční výrobní metody:
• hořčičná semínka rozdrcená kamenným mlýnkem
• ručně loupající se kořeny křenu
• studené mechanické lisování oliv
• pomalá macerace octů bez cukru nebo karamelu
Kvalita produktů
Domaine des Terres Rouges se již 30 let zavazuje dodržovat nejpřísnější standardy kvality. Společnost se snaží poskytnout gurmánské výrobky a do své DNA si zapsala požadavek vyrábět koření, která jsou zároveň krásná, zdravá a chutná. Výroba tedy zahrnuje mnoho závazků v oblasti kvality:
• Důsledné získávání surovin od zemědělců zabývajících se udržitelným nebo ekologickým zemědělstvím
• Řemeslné know-how podle respektu k původním recepturám
• Odborné znalosti a inovace pro výrobu nejrůznějších koření
• Kontrola kvality v celém procesu
• Přísné dodržování hygienických pravidel a pravidel bezpečnosti produktů
• Externí audity a analýzy
• Kompletní sledovatelnost koření od výroby ke spotřebě
• Transparentní přístup ke spotřebitelům
Složení
Voda, hořčičná semínka, ocet, Pastis de Marseille (5% - řemeslný Pastis vyrobený macerací, destilací a nálevem z aromatických rostlin bez jakýchkoliv přísad), sůl, cukr, zelený anýz, badyán, koření, přírodní aroma, konzervant: siřičitan sodný.
Hmotnost: 200g