Nougat Montélimar - vánoční chaloupka
Vánoční stromeček o hmotnosti 60g měkkého nugátu Montélimar, vyrobeného z medu, mandlí a bílků.
Dárkové balení ve tvaru vánočního stromečku okamžitě navodí hřejivou atmosféru svátků. Tento okouzlující formát zaujme svou úhlednou estetikou a stává se skutečně dekorativním prvkem na stole či pod stromečkem.
Hmotnost: 60g

Babička Chantal doporučuje:
Vychutnejte si každý den výjimečnou sladkost.
Uchovávejte zavřené a mimo dosah vlhkosti při teplotě 18 až 22 °C.
Datum spotřeby: 12 měsíců

Výrobce
Diane de Poytiers je tradiční francouzský výrobce nugátu z Montélimaru s historií sahající až do roku 1920. Rodinná firma čerpá inspiraci z odkazu stejnojmenné vévodkyně a specializuje se na řemeslnou výrobu nugátu podle původních metod – s použitím medu, mandlí a dlouhého vaření v měděných kotlích.
Každý kus nugátu se vyrábí s důrazem na kvalitu a ruční práci. Kromě klasického měkkého a tvrdého nugátu nabízí i originální varianty s levandulí, fíky, solí z Guérande nebo v bio kvalitě. Samozřejmě bez palmového oleje.
Potěšení pro malé i velké!
Složení
Složení: Cukr, mandle (28 %, původ FR nebo EU), med (26% hmotnostních sladidel, původ FR), glukózový sirup, pistácie (2%), bramborový škrob, moučkový cukr, nekynutý chléb (voda, škrob, rostlinný olej), bílky , přírodní tahitský vanilkový extrakt.
Způsob výroby: Tradiční výroba v otevřeném měděném kotli: med a glukózový sirup se vaří v kotli, přidávají se bílé vaječné bílky, následně vařený cukr, mandle, pistácie a vanilka z Tahiti.
Alergeny: Mandle, vejce, pistácie, možné stopy skořápkových plodů.
Nugáty z Montélimaru mají nyní certifikaci CHZO, což je zárukou pravosti a odbornosti!
Všechny naše nugáty jsou zaručeně BEZLEPKOVÉ.
Nutriční údaje na 100g
Přibližně obsahuje 1874 kJ (447,9 kcal), 17 g celkových tuků (z toho 1,3 g nasycených tuků), 2,8 g vlákniny, 6,8 g bílkovin, 65,6 g sacharidů (z toho 50,5 g cukrů) a 0,01 g soli.
Cena za 1kg: 1.650,-Kč