- Vyprodáno
- Tradiční receptura
Pravý nougat Montélimar
Lahodný měkký bílý nugát z Montélimar je lahodnou směsí medu z Provence, mandlí a pistácií.
- ♥ Tradiční receptura a výroba
- ☘ Výroba ve Francii
- ☺ Bezlepková pochoutka, které nikdo neodolá
Objevte harmonii chutí mandlí, kandovaného melounu a pomerančové kůry v této oválné pochoutce se špičatými konci – ideální volba pro každou příležitost.
Min. trvanlivost do
Plaťte online, bankovním převodem nebo až při doručení
vše skladem v České Republice
do 14 dnů
Tradiční francouzská oválná pochoutka se špičatými konci, jejíž tvar je tak originální. Najdete v ní všechny chutě mandlí, kandovaného melounu a kandované pomerančové kůry. Vychutnejte si ho při každé příležitosti!
Calisson je jedním ze 13 provensálských vánočních dezertů.
Kolem Calissonu se točí několik legend, ale ta nejznámější se datuje do 15. století, kdy zde žil král René d'Anjou, poslední hrabě z Provence. Říká se, že požádal cukráře, aby pro jeho ženu Jeanne de Laval vyrobil sladkost. Když se jednou usmála, jeden z jejích příbuzných řekl: "Di calin soun" (To jsou plyšáci). A tak se zrodil calisson.
Hmotnost: 90g = 15ks mini
Vychutnejte si každý den výjimečnou sladkost.
Uchovávejte zavřené a mimo dosah vlhkosti při teplotě 18 až 22 °C.
Diane de Poytiers je tradiční francouzský výrobce nugátu z Montélimaru s historií sahající až do roku 1920. Rodinná firma čerpá inspiraci z odkazu stejnojmenné vévodkyně a specializuje se na řemeslnou výrobu nugátu podle původních metod – s použitím medu, mandlí a dlouhého vaření v měděných kotlích.
Každý kus nugátu se vyrábí s důrazem na kvalitu a ruční práci. Kromě klasického měkkého a tvrdého nugátu nabízí i originální varianty s levandulí, fíky, solí z Guérande nebo v bio kvalitě. Samozřejmě bez palmového oleje.
Potěšení pro malé i velké!
Složení: mandle, kandované melouny (melouny, glukózo-fruktózový sirup, cukr), cukr, glukózo-fruktózový sirup, vaječný bílek, kandovaná pomerančová kůra (pomerančová kůra, glukózo-fruktózový sirup, cukr), nekynutý chléb (bramborový škrob, slunečnicový olej), přírodní aromata (chinin). Způsob výroby : Cukr a glukózový sirup vařené v kotli, přidání pomerančové kůry, melounu a mandlí.
Způsob výroby: Cukr a glukózový sirup vařené v kotli, přidání pomerančové kůry, melounu a mandlí.
Alergeny: Mandle, vejce, možné stopy skořápkových plodů.
Nugáty z Montélimaru mají nyní certifikaci CHZO, což je zárukou pravosti a odbornosti!
Všechny naše nugáty jsou zaručeně BEZLEPKOVÉ.
Přibližně 1864 kJ (444 kcal), 17 g celkových tuků (z toho 1,7 g nasycených tuků), 3,5 g vlákniny, 8 g bílkovin, 63 g sacharidů (z toho 47 g cukrů) a 0,03 g soli.
Cena za 1kg: 3.056,-Kč