• Tradiční receptura
  • Tradiční receptura
Pravý nougat Montélimar 150g

Pravý nougat Montélimar 150g

179,00 Kč
Včetně DPH

Lahodný měkký bílý nugát z Montélimar je lahodnou směsí medu z Provence, mandlí a pistácií.

  •  Tradiční receptura a výroba
  •  Výroba ve Francii
  • Bezlepková pochoutka, které nikdo neodolá

150g 


vyrobeno-ve-francii.pngbezlepkový nougat

Počet
Skladem

Pravý nougat z Montélimaru

Lahodný měkký nugát vyráběný metodou vaření v kotlíku. Speciální nugát se vyrábí v regionu Drôme Provençale v Montélimaru. Tradiční nugát z Montélimaru je ochucený pouze vanilkou a skládá se z mandlí, pistácií a medu z Provence.

Způsob výroby: Tradiční vaření v měděném hrnci pod širým nebem. V kotlíku se uvaří med a glukózový sirup, přidají se bílky a poté vařený cukr, mandle a pistácie.

babicka-Chantal.jpg
Babička Chantal doporučuje:

Vychutnejte si ho při každé příležitosti! 

Uchovávejte zavřené a mimo dosah vlhkosti při teplotě 18 až 22 °C.

Datum spotřeby: 12 měsíců

výrobce nugátu a calisson bonbonů

Výrobce

Vše začalo v roce 1920, kdy se Charlotte a Antonin Chambonnièrovi, milovníci historie, rozhodli založit továrnu "Nougat Diane de Poytiers". Diane de Poytiers, vévodkyně z Dauphinois, se narodila v 16. století nad Montélimar v Drôme. Milovala nugát, byla jeho velvyslankyní po mnoho let a nechala ho vyrábět na dvoře krále Jindřicha II. Charlotte a Antonín si mysleli, že by mohla být krásnou múzou pro jejich budoucí továrnu na nugát, a rozhodli se zaregistrovat její jméno jako ochrannou známku. Tak začal řemeslnný příběh rodiny výrobců nugátů v Montélimaru, který trvá již tři generace. Dnes v tradici pokračuje Charlottin vnuk Frédéric Chambonnière se svým týmem.

Jeho mottem je upřednostňovat používání místních a autentických produktů, jako je med a mandle, aby bylo možné lépe kontrolovat kvalitu surovin. Řemeslný nugát Rozhodující je způsob vaření, čas vaření, ale také přítomnost člověka. Řemeslný nugát se vaří v měděném kotli více než dvě hodiny a na teplotu, při které se jednotlivé ingredience vaří, musí dohlížet jedna osoba. Ve společnosti Diane de Poytiers se dokonce i balení nugátu provádí ručně!

Diane de Poytiers vyrábí především nugát Montélimar, měkký i tvrdý, ale má také tajemství několika domácích specialit, jako je medový nugát, bio nugát, karamelový nugát se solí Guérande, nugát s levandulovými květy nebo fíkový nugát. Nugátové pomazánky Montélimar z pražených mandlí a našeho domácího nugátu.

Samozřejmě bez palmového oleje.

Potěšení pro malé i velké!


Složení

Cukr, mandle 28%, glukózový sirup, med 19%, pistácie 2%, nekvašený chléb (voda, škrob, olivový olej), vaječné bílky, přírodní vanilkové aroma.

Alergeny : Mandle, vejce, možné stopy ořechů.

Obsah: 150g

NOUGATFR01
8 ks

Mohlo by vás také zajímat

Související produkty

Ověřeno našimi zákazníky

Prohlédněte si vybraná hodnocení našich zákazníků.

Výhody:
Kvalitní zboží, velmi rychlé dodání.
Pečeť ověřeno zákazníky

Veronika T. 01.04.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rychlé vyřízení objednávky. Profesionální přístup. Výborné výrobky
Pečeť ověřeno zákazníky

Kateřina S. 27.01.2024

5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Rychlá dodávka, výborná kvalita.
Pečeť ověřeno zákazníky

Martin R. 15.01.2024

5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
vstřícnost, ochota pomoci při výběr
Pečeť ověřeno zákazníky

Jana V. 20.12.2023

5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Dobrá komunikace
Pečeť ověřeno zákazníky

Dušan Š. 13.12.2023

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Výběr, rychlé dodání.
Slabiny:
Žádná.
Pečeť ověřeno zákazníky

Zdeněk K. 06.12.2023

5.005.005.005.005.00