Babička Chantal – Blog

To nejlepší z Francie ❤ Francouzské recepty, rady, tipy a zajímavosti.

ProfHanka: Lektorka francouzštiny s láskou k jazyku a učení

ProfHanka je lektorka francouzštiny, která má vášeň pro sýry, víno, francouzské Alpy a růžové plameňáky v jižní Francii, které jezdí obdivovat do Camargue. I když na ústřice a žabí stehýnka…

11 typických francouzských marmelád a džemů

Francouzská marmeláda nebo džem je cukrářský výrobek, který se nejčastěji získává vařením určitého ovoce, případně zbaveného pecky a nakrájeného na kousky, v hrnci na džem s odpovídající hmotností cukru. Jedná…

Jaká jsou nejlepší francouzská vína?

„Nejlepší francouzská vína“… Těžko říct, že? Není pojem „nejlepší“ velmi osobní? Ve snaze zachovat nestrannost zde nastíníme cesty, které by mohly vést k určení nejoceňovanějších, nejuznávanějších nebo nejuznávanějších francouzských vín….

Francouzský e-shop: výrobky a dobroty z Francie

Francouzský eshop kde poznáte chutě a kvalitu z Francie: výrobky a dobroty Na francouzském e-shopu babička-chantal.cz najdete široký výběr regionálních specialit z celé Francie. Naše výrobky jsou pečlivě vybírány od…

Francouzská kuchyně a typické francouzské jídlo

Francouzská kuchyně označuje různé kulinářské a typické speciality různých regionů Francie. Sláva francouzské gastronomie pochází z dob králů, kteří byli velmi nároční a toužili po novinkách v nabízených pokrmech a…

16 hlavních vinařských oblasti ve Francii

Francie dokáže vyprodukovat velké množství vín, která se všechna navzájem liší. Tato rozmanitost vín je dána mnoha různými a rozmanitými terroiry, které tvoří deset vinařských oblastí. Vděčí za to však…

Vše o hořčici

Zajímavosti o francouzské hořčici Hořčice je od pradávna známá pro své léčivé účinky. Hořčičná semínka se sázejí v březnu. Mladé rostliny jsou od května pokryty žlutými květy. Hořčičná semena se…

10 nejlepších francouzských sladkostí

Představujeme Vám deset typických francouzských sladkosti a výrobků Francie, od Berlingotů z Nantes přes Calissony z Aix až po Coussin z Lyonu, které jsou symbolem města svého původu. Francouzská gastronomie…

5 nejlepších a kvalitních medů z Provence

Kvalitní medy z Provence Nejlepší med je z Provence! Region Provence-Alpes-Côte d’Azur je jedním z předních včelařských regionů ve Francii. Téměř 165 000 včelstev provozuje přibližně 4 500 včelařů.Je vedoucím…

ProfHanka: Lektorka francouzštiny s láskou k jazyku a učení

ProfHanka je lektorka francouzštiny, která má vášeň pro sýry, víno, francouzské Alpy a růžové plameňáky v jižní Francii, které jezdí obdivovat do Camargue. I když na ústřice a žabí stehýnka…

Číst více

11 typických francouzských marmelád a džemů

Francouzská marmeláda nebo džem je cukrářský výrobek, který se nejčastěji získává vařením určitého ovoce, případně zbaveného pecky a nakrájeného na kousky, v hrnci na džem s odpovídající hmotností cukru. Jedná…

Číst více

Jaká jsou nejlepší francouzská vína?

„Nejlepší francouzská vína“… Těžko říct, že? Není pojem „nejlepší“ velmi osobní? Ve snaze zachovat nestrannost zde nastíníme cesty, které by mohly vést k určení nejoceňovanějších, nejuznávanějších nebo nejuznávanějších francouzských vín….

Číst více

Francouzský e-shop: výrobky a dobroty z Francie

Francouzský eshop kde poznáte chutě a kvalitu z Francie: výrobky a dobroty Na francouzském e-shopu babička-chantal.cz najdete široký výběr regionálních specialit z celé Francie. Naše výrobky jsou pečlivě vybírány od…

Číst více

Francouzská kuchyně a typické francouzské jídlo

Francouzská kuchyně označuje různé kulinářské a typické speciality různých regionů Francie. Sláva francouzské gastronomie pochází z dob králů, kteří byli velmi nároční a toužili po novinkách v nabízených pokrmech a…

Číst více

16 hlavních vinařských oblasti ve Francii

Francie dokáže vyprodukovat velké množství vín, která se všechna navzájem liší. Tato rozmanitost vín je dána mnoha různými a rozmanitými terroiry, které tvoří deset vinařských oblastí. Vděčí za to však…

Číst více

Vše o hořčici

Zajímavosti o francouzské hořčici Hořčice je od pradávna známá pro své léčivé účinky. Hořčičná semínka se sázejí v březnu. Mladé rostliny jsou od května pokryty žlutými květy. Hořčičná semena se…

Číst více

10 nejlepších francouzských sladkostí

Představujeme Vám deset typických francouzských sladkosti a výrobků Francie, od Berlingotů z Nantes přes Calissony z Aix až po Coussin z Lyonu, které jsou symbolem města svého původu. Francouzská gastronomie…

Číst více

5 nejlepších a kvalitních medů z Provence

Kvalitní medy z Provence Nejlepší med je z Provence! Region Provence-Alpes-Côte d’Azur je jedním z předních včelařských regionů ve Francii. Téměř 165 000 včelstev provozuje přibližně 4 500 včelařů.Je vedoucím…

Číst více

FRANCOUZSKÉ SPECIALITY KOUPÍTE ZDE