Bio čokoláda - Nikaragua 60g
Zapomeňte na klasickou čokoládu z obchodu a pusťte se na skutečnou čokoládovou dobrodružnou cestu!
Bio kakao KUBALY, pěstované v oblasti Waslala, uvolňuje dřevité aroma smíšené s tóny sušeného ovoce (hrozny a mandle). Je to jemná čokoláda, která nabízí příjemnou chuť černých oliv na závěr.
Věděli jste, že? V roce 1502 při zastávce v Nikaragui objevil Kryštof Kolumbus jako první Evropan kakao. Boby však slavnému objeviteli nechutnaly! A tak si vzácné "hnědé zlato" získalo španělský dvůr až o 30 let později díky Cortezovi a ještě o mnoho let později si podmanilo celou Evropu!
Čokoláda KUBALY Grand Cru d'Origine se vyrábí továrně 20° Nord 20° Sud metodou "Bean to Bar". Díky tomuto 100% tradičnímu postupu se vyrábí kvalitní hořká čokoláda, která odhaluje a povznáší nenapodobitelnou chuť kakaa KUBALY!
Původ: Nikaragua
Odrůda: Trinitario
Sklizeň: od března do června, poté od září do října
Fermentace: v horizontálních dřevěných bednách po dobu 5 až 6 dnů
Sušení: 48 hodin předsušení pod listy, poté 8 dní na slunci nebo v tunelech
Složení: Kakaové boby* (72 %) a třtinový cukr* (*z ekologického zemědělství)
Párování vína a čokolády: „Poiré Rouge“ z Domaine St Nicolas - 100% červené víno Négrette pro degustaci s charakterem!
Rozměry: 8 cm x 16,5 cm s obalem
Hmotnost: 60g
Alergeny: žádné
Babička Chantal doporučuje:
Tento čokoládový zážitek ocení opravdoví fajnšmekři a milovníci pravé čokolády.
Výrobce
20° Nord 20° Sud se zrodila z vášně jedné ženy pro čokoládu Bean to Bar a z její touhy podělit se o ni s co největším počtem lidí.
Přestože Mélanie Paulau propadla čokoládě už v dětství, nikdy ji nenapadlo, že se jednou stane jednou z mála majitelek čokolatiérek Bean to Bar ve Francii. Ještě před několika lety ji tento výrobek, který je tak chutný po celém světě, vůbec nezajímal. Myslela si, že čokoláda je příliš tučná, příliš sladká nebo obojí...V každém případě její chuťové pohárky nezajímala!
Ale to bylo předtím... Stačila jedna návštěva čokoládového veletrhu v Paříži, aby se trend obrátil a Mélanie si kakao oblíbila! Za tento obrat vděčí setkání s Bean To Bar. Konečně čokoláda s pravou chutí kakaa! Konečně přírodní, vysoce kvalitní čokoláda se skutečnými hodnotami! Od toho dne už Mélanie kakao nikdy neopustilo. Odhodlaná proměnit svou vášeň v profesi se vyučila u zkušených čokolatiérů, než se pustila do vlastního dobrodružství a vytvořila 20° Nord 20° Sud.
V dílnách čokoládovny Bean to Bar ve Vendée dnes pracuje dynamický tým. Jako opravdoví nadšenci se Mélanie a její kolegové každý den snaží vytvářet čokoládové výrobky, které jsou stejně chutné jako překvapivé. Od čokoládových tyčinek po degustační pasty, florentinky a neapolské čokolády - výtvory 20° Nord 20° Sud představují různé regiony Francie.
Složení
Chocolat bean to Bar - Čokoláda z bobů do tabulky (kakaové boby, třtinový cukr).