Alsaská majonéza
Tato kořenící omáčka je hladká a krémová, s lehkým octovým nádechem. Obyčejná majonéza je klasické, univerzální koření, které lze použít do různých pokrmů. Vychutnejte si ji s chřestem, vařenými vejci, masem nebo rybami. Lze ji také použít k přípravě aioli, k ochucení sendvičů nebo jako dip k zelenině.

Babička Chantal doporučuje
Před otevřením: skladujte při pokojové teplotě, chraňte před světlem a zabraňte tepelnému šoku. Po otevření: uchovávejte na chladném místě. Spotřebujte do data minimální trvanlivosti (BBD) uvedeného na obalu.

Výrobce
Řemeslník všech dohod již 150 let. U kořenů naší historie stojí nadšení muži a ženy, ředitelé společnosti, zaměstnanci, dodavatelé a partnerští zemědělci, kteří již 150 let udržují naše know-how. Naše společnost vznikla spojením dvou společností, Alélor a Raifalsa, setkáním hořčice a křenu z Alsaska. Vraťte se o krok zpět v čase a vydejte se po stopách historie alsaského koření.
- 1873 Jean STUMPF je zakladatelem továrny na hořčici „STUMPF FRÈRES“ v Lingolsheimu, která se nachází v Résidence Louxor, bývalé restauraci Lion Rouge.
- 1897 Auguste STUMPF, třetí syn Jeana Stumpfa, přebírá továrnu na hořčici poté, co se o ni dělí se svými dvěma bratry. Továrna se přestěhovala na adresu Rue du Maréchal FOCH 65 v Lingolsheimu. Roční produkce hořčice vzrostla z 200 na 300 tun.
- Alélor - 1927 Továrnu převzal Robert STUMPF, nejmladší syn Augusta STUMPFA. V té době zaměstnával mlynáře na hořčici, řidiče a dva dělníky na balení. do sklenic, kbelíků a sudů.
- Alélor - 1930 Továrna na hořčici byla poprvé rozšířena o novou výrobnu kysaného zelí s 8 skladovacími nádržemi, z nichž každá pojme 10 tun. Počet zaměstnanců se zvýšil na 10. V průběhu desetiletí se společnost rozšířila o výrobnu smaženého bílku a rohlíků. To znamenalo začátek balení několika tun jemných nakládaných okurek v octě.
- Alélor - 1939 Robert STUMPF si zaregistroval ochrannou známku „Alélor“, což byla zkratka slov Alsasko a Lotrinsko. Během války bylo možné vyrábět pouze hořčici a kysané zelí a jeho vedlejší činnosti byly kvůli nedostatku surovin značně omezeny.
- Alélor - 1950 Suzanne STUMPF, Robertova dcera, přebírá podnik po boku své matky Sophie STUMPF. Byly zmodernizovány mlýnky na hořčici a zřízena výrobní linka na sladkokyselé okurky, červenou řepu a smaženou běličku.
- Raifalsa - 1950 Rodina URBAN a rodina MAHLER-SCHNEPP začínají v Mietesheimu pěstovat první kořeny křenu. Kořeny se prodávají celé z farmy velkoobchodníkům se zeleninou nebo soukromým osobám.
- Alélor - 1956 Georges URBAN a jeho sestra Marguerite SCHMIDTOVÁ zakládají v Mietesheimu na adrese 48 Rue Principale ve venkovském statku společnost RAIFALSA. Společnost nabízí strouhaný a balený křen podle tří historických receptur: čistý strouhaný křen, křen s remuládou a křen s majonézou.
- Alélor - 1981 Suzanne STUMPF odchází do důchodu, čímž se uzavírá cyklus 4 generací STUMPFů v čele společnosti. Alélor se stává dceřinou společností skupiny COOP ALSACE.
- Alélor - 1991 Byla přijata novela, která ruší zákaz prodeje sladké hořčice mimo regiony Bas-Rhin, Haut-Rhin a Moselle. Do tohoto data francouzské předpisy o výrobě hořčice kodifikovaly označení „hořčice“ pouze pro dijonskou hořčici, vyráběnou výhradně z hnědých semen. Přípravky vyrobené ze žlutých semen musely mimo místní zákon používat název „koření“.
- Raifalsa - 1992 Založení družstva pěstitelů křenu Alsaraifort. Raifalsa - 1994 Společnost RAIFALSA je koupena společností Rémy LIENHARD. Začíná výstavba nové výrobní jednotky o rozloze 1 500 m² v ulici Rue de la Gare 4 v Mietesheimu, aby se společnost přestěhovala z tradičního statku.
- Raifalsa - 1997 Rodina TRAUTMANN odkupuje společnost RAIFALSA. Byla dodána budova splňující nové standardy pro výrobu čerstvých produktů a distribuci výrobků do supermarketů a hypermarketů.
- Raifalsa - 2000 Koupě Conserverie SCHAAL v Geispolsheimu umožnila společnosti Raifalsa rozšířit sortiment o konzervované potraviny (okurky, červená řepa, bílá cibule, mrkev atd.).
- 2006 Rodina TRAUTMANNŮ odkupuje společnost ALELOR STUMPF FRERES, která se stává 100% dceřinou společností společnosti RAIFALSA. Provozovny v Lingolsheimu jsou po rozšíření o 1 000 m² přemístěny do Mietesheimu do nové výrobní jednotky hořčice.
- 2008 Polní pokusy prováděné ve spolupráci s Alsaskou zemědělskou komorou vedly k první sklizni jedlých semen hořčice v Alsasku od roku 1940. V témže roce je rybí divize (treska bezvousá, rohlíky, sledi) prodána společnosti EST-FRITURE.
- 2009 Alain TRAUTMANN přebírá vedení společnosti RAIFALSA-ALELOR. Obě společnosti se spojují v jeden subjekt. Nová přístavba budovy o rozloze 1 200 m² zvyšuje skladovací kapacitu a vybavuje podnik nakládací rampou.
- 2015 Továrna na hořčici DOMAINE DES TERRES ROUGES je odkoupena od skupiny PAGES VEDRENNE, lihovaru se sídlem v Turenne v Corrèze, který se specializuje na výrobu alkoholických nápojů, aperitivů, likérů a destilátů, pro něž se dříve používala hořčice. Podnik na výrobu koření se vrátil do Mietesheimu, kde se stal součástí prémiové značky ALELOR pro lahůdkářství.
- 2019 ALELOR uvádí na trh své receptury majonéz. Výroba majonézy jako třetí činnosti je výsledkem ročního výzkumu a vývoje s cílem skloubit chuť a texturu blízkou domácí výrobě s omezeními týkajícími se ochrany a bezpečnosti potravin. Přírodní suroviny se používají již ve fázi návrhu: vejce od francouzských slepic z volného chovu, slunečnicový olej, vlastní hořčice a žádné konzervační látky. K dispozici jsou dvě receptury: obyčejná majonéza a majonéza s divokým česnekem.
- 2019 Vytvoření značky PIQUE ASSIETTES, značky společnosti ALELOR. PIQUE ASSIETTES prezentuje odborné znalosti společnosti v oblasti získávání a výroby ekologických produktů. Je určena výhradně pro síť specializovaných bioprodejen.
- 2020 Společnost ALELOR získává státní značku EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant), která je uznáním jejího závazku zachovat vynikající francouzské know-how.
- 2021 Společnost získává značky PME+ a Alsace Excellence jako uznání svého závazku snižovat množství odpadu, zlepšovat kvalitu a získávat místní suroviny. V létě 2021 umožnilo partnerství s alsaským zemědělcem společnosti ALELOR podpořit pěstování ekologických okurek v Alsasku.
- 2022 Společnost ALELOR vyrábí v Mietesheimu řadu 8 bio hořčic ze 100% francouzských semen, které uvádí na trh pod značkou PIQUE ASSIETTES.
- 2023 Společnost ALELOR slaví 150. výročí svého založení a pokračuje v inovacích s novými omáčkami a novými projekty...
Kvalita produktů
Zodpovědná, místní a kvalitní výroba Ve společnosti Alélor si uvědomujeme, co je pro naši společnost v sázce do budoucna, a myslíme na budoucí generace. Naše základní hodnoty jsme promítli do politiky společenské odpovědnosti.
Složení
Slunečnicový olej (francouzský původ), vaječný žloutek (volný chov, francouzský původ) 7,6 %, HOŘČICE 6,7 % (voda, semena HOŘČICE (francouzský původ), ocet, sůl, koření), voda, ocet, koncentrovaná citronová šťáva, cukr, sůl, přírodní aroma, kurkuma, zahušťovadlo: xanthanová guma, antioxidant: rozmarýnový extrakt.
Hmotnost: 350g