Recept na výbornou bramborovou kaši od babičky Chantal z Francie je tu. Je to návrat do dětství, jednoduchý, chutný recept, použijte jen kvalitní přísady pro nejlepší výsledek.

Příprava: 15min – Vaření: 30min – Jednoduchý

Ingredience pro bramborovou kaši

  • 1kg brambor typu C
  • 2 stroužky česneku
  • 15 cl mléka
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 20 g másla
  • 1 malé lžičky muškátového oříšků
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Začněte tím, že si oloupete brambory (pokud jsou opravdu velmi velké, nakrájejte je na půlky), poté je dobře opláchněte, vložte je do hrnce, přidejte oloupané stroužky česneku, vše podlijte studenou vodou a posypte špetkou soli .
  2. Zakryjte, přiveďte k varu a pak vařte asi 25 minut, dokud nebudou brambory dostatečně měkké, aby se mohly rozdrtit. Na konci vaření ohřejte mléko aby bylo vlažné. Jakmile jsou uvařeny, sceďte brambory a stroužky česneku v cedníku, poté je roztlačte vidličkou nebo bramborovým lisem v misce na salát a postupně přidávejte vlažné mléko, smetanu a máslo.
  3. Když pyré všechno vstřebá, stačí ho dochutit muškátovým oříškem, solí a pepřem a vychutnat si ho teplé nebo vlažné, s klobásou, šunkou nebo i steakem.

Rada babičky Chantal

Chcete-li své kaši přidat chuť, přidejte nasekanou petrželku, hrst drcených černých oliv a / nebo pár lžiček šťávy z masa. Především nemixujte bramborovou kaši: bude příliš tekutá.

Bon appétit!

Nejlepší domácí bramborová kaše
Nejlepší domácí bramborová kaše