Neustále se nám říká, že „přírodní je lepší“. Dobře, ale proč přesně? Citlivá nebo jemná pokožka, suchá pokožka, mastná pleť, už se „nekrmte“ produkty pochybného složení! Dám vám mé dobré důvody, abyste se poddali pokušení organických a / nebo přírodních kosmetických produktů.

Za prvé, co je to přírodní kosmetika?

Přírodní kosmetika jsou produkty, které obsahují nejméně 95% složek přírodního původu. Navíc velmi často obsahují certifikované organické aktivní složky.
Ať už jde o výběr receptur, přírodních ingrediencí, výrobní proces nebo dokonce bezpečnost používání, musí přírodní kosmetické značky splňovat přísnou listinu závazků. Některé značky se dokonce rozhodly zavést „nikdy seznam“, tzv. seznam přísad zakázaných ve složení jejich produktů.
Raději se obracejí k přírodním aktivním látkám s mnoha vlastnostmi pro pokožku, jako je olivový olej, med, bambucké máslo nebo dokonce ovoce.

1. Protože jsou dobré pro mou pokožku a vlasy

Jak víme, pokud existuje dobrý důvod upřednostňovat produkty přírodního původu, je to zjevně pro jejich složení. Skutečné koncentráty výhod, obsahují výhradně přísady, které jsou dobré pro pokožku.
Není třeba přidávat chemikálie a látky narušující endokrinní systém, stačí jen nenechat si produkt příliš dlouho (krátká spotřební lhůta), protože obsahuje méně konzervačních látek.

2. Protože je to hezké a voní to dobře

Už žádné pastovité textury, zemité barvy a pochybné pachy. Nyní make-up a péče přírodního původů poskytují příjemný smyslový zážitek.
Pokud jde o zbarvení produktů, značky přírodní kosmetiky se vzdaly chemických barviv. Nahradily je přírodními produkty, jako je například karamel. Technologie se konečně setkala s přírodou a značky nám nabízejí produkty, které jsou uctivé, efektivní a okouzlující. Takže sundáme tento zaprášený obraz z hlavy a jdeme do oddělení „přírodní kosmetiky“!

3. Protože je to dobré pro mé zdraví

Naše pokožka absorbuje vše, co jí dáváme, takže je nejlepší omezit pronikání škodlivých látek do těla. Například paraben, konzervační prostředek používaný v mnoha ne organických kosmetických přípravcích, se považuje za potenciální původ některých typů rakoviny prsu. Velké množství účinných látek obsažených v produktech přírodního původu má výhodu v tom, že nejsou toxické. Další dobrý bod…

4. Protože se do toho pustily nejkrásnější ženy planety

Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard, Monica Bellucci, Eva Herzigová a Jessica Alba (která si vytvořila vlastní značku ekologických produktů) jsou na tom úplně závislé. Není to skvělé jako záruka kvality!

5. Protože chrání životní prostředí

Na rozdíl od produktů z petrochemie jsou přírodní kosmetické výrobky obecně vyráběny pomocí výrobních metod, které jsou v souladu s přírodou. Nedenaturační výrobní procesy, ekologické nakládání s odpady, recyklovatelné obaly, … Nezanedbatelné další výhody.

6. Protože jsou velmi dostupné

V kolektivním nevědomí se „přírodní kosmetika“ nutně označuje za „předražené“. Ale tyto typy produktů se zdemokratizovaly a nejsou tak drahé, jak si lidé myslí. Ve skutečnosti nemusíme nutně rozbít prasátko, abychom museli utrácet ve specializovaných obchodech. Naopak, některé produkty dokonce sežnete v drogeriích a supermarketech. Nezapomeňte však číst složení produktu.


Obchůdek babičky Chantal

Přírodní bio kosmetika přímo z Provence od rodinné firmy

Mýdla, deodoranty, krémy, domov, aromaterapie, sirupy, čaje…

SLEVA 15% s kódem „chcivyzkouset“