Jednoduchý a pravý recept od babičky Chantal na čokoládovou pěnu, tzv. francouzsky „mousse au chocolat“. Ideální a rychlý dezert pro celou rodinu.

Přípravá: 15min – Pro 4 osoby – Hodně jednoduchý

Ingredience pro mousse au chocolat

  • 3 vejce
  • 100 g čokolády (tmavá nebo mléčná)
  • 1 sáček vanilkového cukru

Příprava čokoládové pěny

Přípravá: 10min – Vaření: 5min

  1. Oddělte bílky od žloutků.
  2. Rozpusťte čokoládu v lázni
  3. Vyjměte z tepla a zamíchejte čokoládu s žloutky a cukr.
  4. Rozšlehejte vaječné bílky, dokud ztuhnou.
  5. Jemně přidejte vaječné bílky do směsi čokolády, žloutku a cukru pomocí špachtle.
  6. Nalijte do menších nádob
  7. Nechte alespoň 2 hodiny v ledničce.
  8. Ozdobte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou
  9. Degustujte

Rada babičky Chantal

Můžete použít jakoukoli čokoládu, čím tmavší je, tím konzistentnější bude pěna. Doporučuji ale 70% čokoládu max.


Obchůdek babičky Chantal

Kvalitní francouzské delikatesy a sladkosti

Teriny, foie gras, bylinky, medy, slaný karamel, nougat…


Dárkové balíčky pro vás a vaše nejbližší i domácí mazlíčky

Kosmetika z Provence, delikatesy přímo z farmy, sladkosti..