Dobrý jahodový milkshake je vynikající pro chuťové buňky… a pro morálku! Sladký, sametový, ovocný, osvěžující koktejl je jedním z těch nápojů, které každý miluje, zvláště když přijde léto! Jak udělat dobrý koktejl? Tento recept je skvělý! Je to velmi jednoduché, stačí mít po ruce jahody, mléko, kostky ledu … a 5 minut před sebou;) Vyzkoušejte, vychutnejte si a přijměte tento recept, bude vás následovat roky a vaší hosté si nebudou stěžovat!

Přípravá: 5min – Pro 4 osoby – Hodně jednoduchý

Ingredience pro jahodový milkshake

  • 20 jahod (zkuste vybrat sladkou odrůdu)
  • 50 cl mléka
  • 10 kostek ledu
  • 20 g cukru (volitelně, pokud jahody nejsou dostatečně sladké)
  • 4 jahody na ozdobu

Příprava jahodového milkshake

  1. Jahody důkladně omyjte pod čistou vodou, poté je vylupujte a v případě potřeby rozřežte na polovinu.
  2. Do misky mixéru nalijte mléko, kostky ledu, jahody (a případně cukr, pokud jahody nejsou dost sladké). Vše promíchejte, dokud nezískáte hladký a homogenní krém.
  3. Potom nalijte koktejl do 4 sklenic. Pak ozdobte každou sklenici jahodou, kterou budete mít řezanou, abyste ji mohli posunout na okraj sklenice.
  4. Podávejte ihned, až bude váš koktejl čerstvý.

Rada babičky Chantal

Tento recept je základním receptem na mléčné koktejly. Dobrou zprávou je, že budete moci nekonečně měnit radosti s jinými plody! Malinový koktejl, broskvový koktejl, meruňkový koktejl, mangový koktejl, ananasový koktejl v létě a banánový koktejl, hruškový koktejl, jablečný koktejl, pomerančový koktejl v zimě ! Pokud dáváte přednost jemnějším a silnějším mléčným koktejlům, nahraďte kostky ledu zmrzlinou.

Recept jahodový milkshake
Recept jahodový milkshake