Recept na krém brûlée, který je spíše spojen s restauračními nabídkami, je nicméně snadno připravitelný. Nechte se zlákat tímto krémovým dezertem a zapůsobte na své hosty k úspěšnému konci jídla!

Příprava: 20 min – Vaření: 35 min – 8 osob – Jednoduchý

Ingredience pro krém brulée

  • 50 cl tekuté plnotučné smetany
  • 100 g cukru
  • 6 žloutků
  • 6 polévkové lžíce hnědého cukrů
  • 1 vanilkový lusk
  • malé misky do trouby a kuchyňský hořák (jde to i bez, podívejte se níže na rady babičky Chantal)

Příprava crème brulée

  1. Rozkrojte vanilkové lusky na polovinu, abyste extrahovali semínka
  2. Smetanu zahřejte na mírném ohni s lusky a nechte vyluhovat
  3. Žloutky a cukr + vanilková semínka intenzivně rozšlehejte, abyste získali zpěněnou směs
  4. Nalijte za stálého míchání a postupně ohřátou a filtrovanou smetanovou směs do žlutky/cukrové směsi
  5. Předehřejte troubu na 160 ° C
  6. Vložte krém do misek a vařte ve vodní lázní po dobu 30 až 35 minut, krém by se měl třást jako pudink
  7. Vyjměte z trouby a krémy vložte alespoň na 4 hodiny do ledničky
  8. Na vrch nasypte vrstvu hnědého cukru a nechte hořákem karamelizovat

Rady babičky Chantal

Naštěstí vás můžu hned uklidnit, existují řešení pro karamelizaci crème brûlée bez hořáku. Nejjednodušší technikou je krém před podáváním grilovat. Existuje však také technika flambovat krém alkoholem. nalíjte několik kapek alkoholu, jako je Grand Marnier, rum na krém, a udělat z něj flambování. Udeřte zápalku a spalujte alkohol, dokud nedosáhnete pěkné karamelizace (dávejte pozor, abyste se nespálili!).

Bon appétit!

Obchůdek babičky Chantal

Dárkové balíčky pro vás a vaše nejbližší i domácí mazlíčky

Francouzské Dárkové balíčky

Kosmetika z Provence, delikatesy přímo z farmy, sladkosti..