Lahodný recept na slávky uvařený ze šťavnatých malých mušlí Bouchot. Snadné a opravdu vynikající! Tento slavný francouzský recept mušle vařené na suchém bílém víně velmi jednoduchým způsobem, taková ta klasika! Jdeme na to…

Příprava: 20min – Vaření: 10min – Pro 2 osoby – Jednoduchý – Levný

Ingredience pro mušle po námořnicku

  • 2kg slávek
  • 250 ml suché víno
  • 20g másla
  • 1 stonek celeru
  • 2 cibule
  • 1/2 svazku petrželky

Příprava

  1. Slávky dobře vyčistěte. Jemně nakrájejte 2 cibule, pak nakrájejte celer na malé kousky.
  2. Na másle restujte cibuli a celer za stálého míchání asi 5 minut.
  3. Přidejte slávky a bílé víno. Dobře promíchejte.
  4. Nahrubo nasekejte petržel a přidejte ji. Zakryjte a vařte na středním ohni po dobu 10 minut. Občas promíchejte.
  5. Na konci vaření musí být slávky otevřené.

Bon appétit!

Recept slávky po námořnicku
Recept slávky po námořnicku