Tuhý šampon může být zpočátku překvapivý. Jsme zvyklí používat tekuté šampony a na první pohled to může vypadat divně. Samozřejmě se nám zdá přirozenější a jednodušší vzít láhev, otevřít ji a zmáčknout, aby se uvolnila dávka šamponu.

Tuhý šampon má významnou výhodu v tom, že nemá žádné plastové balení. Umožňuje účinně působit proti produkci odpadu. A přesto nemůže být nic jednoduššího. 

Snadné použití, bude vaším novým každodenním spojencem, ať už jste doma nebo na dovolené. Snadno se přepravuje, lze jej použít naprosto všude a pro celou rodinu. Nechte svou zvědavostí vylepšit vaše zvyky.
Všichni víme intuitivně, jak používat mýdlo. Udělejte to samé s tuhým šamponem!

Výběr voňavých přírodních tuhých šamponů z francouzské Provence najdete v obchůdku babičky Chantal zde

Přírodní tuhý šampon na vlasy
Přírodní tuhý šampon na vlasy

Návod jak aplikovat tuhý šampon

Navlhčete pokožku hlavy, vlasy i tuhý šampon. Poté jednoduše masírujte pokožku hlavy tuhým šamponem, dokud nezískáte bohatou pěnu. Pěna může být hojná, pokud chcete, nebo pouze lehká, vše záleží na vás. Je to vaše touha, která má přednost. 

Jakmile získáte pěnu, odložte šampon a masírujte pokožku hlavy dlaněmi rukou, abyste si umyli vlasy. Poté pěnu důkladně opláchněte.

Můžete se také rozhodnout napěnit svůj tuhý šampon v dlani. Naneste získanou pěnu na pokožku hlavy, masírujte a umyjte si vlasy. Opět důkladně pěnu opláchněte. Snadné použití tuhého šamponu si vás rychle získá.

Jakmile je váš proces mytí vlasů u konce, nezapomeňte váš oblíbený tuhý šampon odložit na suché místo, ideálně na mýdlenku/misku, stejně jako u mýdla, aby do dalšího použití zaschl.

Tip na cestování

Pokud si chcete vzít svůj oblíbený tuhý šampon na cestu nebo dovolenou, vložte jej do krabičky nebo sáčku určeného na mýdlo.