Jak správně odstranit make-up?

Pro mnoho žen každodenní rituál. Víte ale, jak se správně odlíčit?

Věděli jste, že pokožka je mnohem zranitelnější, když spíme? To vysvětlují i dermatologové: „Během dne je pokožka vzduchotěsná, protože je naprogramována tak, aby se chránila. V noci se póry otevírají, aby mohla dýchat. Kůže je tedy propustnější, a proto může absorbovat veškerou špínu, včetně zbytků make-upu. 

Vizážisti prohlásili: „Neodstraňování make-upu zahrnuje zablokované póry a vyrážky, vaky pod očima a jemné linky.“ Stručně řečeno, dobré čištění zajišťuje zdravější a mladší vzhled pokožky po delší dobu. “ Čištění pleti
večer je skutečně nezbytné, protože kromě make-upu eliminuje všechny stopy znečištění, potu, kožního mazu nebo odumřelé pokožky, nahromaděné během dne.

Nejdůležitějším krokem před odličováním je důkladné omytí si rukou.  Protože ruce jsou nejčastěji v kontaktu s vnějškem, mají vysokou míru bakteriální kontaminace, to je důvod, proč je před odstraněním make-upu bezpodmínečně nutné si řádně ruce umýt.

Důkladné mytí rukou je základ
Důkladné mytí rukou je základ

VÝBĚR SPRÁVNÉHO ODSTRAŇOVAČE MAKE-UPU

Najít ten správný odstraňovač make-upu pro váš typ pleti je stejně důležité jako vybrat si denní krém. Všechno je otázkou pohodlí, ale také povahy pokožky. Moderní a účinné oleje nebo olejové duo odličovače nejsou vhodné jen pro suchou pokožku, ale těmito skvělými pomocníky můžete odlíčit všechny typy pleti. Existuje mnoho receptur, z nichž některé emulgují s vodou a hydratují, aniž by zanechaly mastný film. Micelární voda může být také vhodná pro všechny typy pleti. V závislosti na jejich složení vyrovnávají produkci kožního mazu nebo chrání citlivou pokožku. Neméně účinná mléka a příliš agresivní krémy, dnes dermatologové doporučují používat dermo-čisticí prostředek, který více respektuje pokožku. Je to gel obecně prodávaný v lékárnách, vhodný pro nejcitlivější pokožku.

Duo odličovač očí a ekologické odličovací ubrousky
Duo odličovač očí a ekologické odličovací ubrousky

ODSTRAŇTE MAKE-UP Z ÚST

Mléčná nebo micelární voda, pro rty, volba textury závisí především na pohodlí každé z nás. Pokud nosíte silnou a houževnatou rtěnku, odstraňte ji vatovým tamponem napuštěným odličovačem, který lehkým stisknutím přiložíte na ústa. Poté přebytek odstraňte sevřením druhé vaty mezi rty.

ODSTRAŇTE DOBŘE OČNÍ MAKE-UP

Tato přecitlivělá oblast obličeje vyžaduje šetrné a pečlivé odstranění make-upu. Protože se jedná o nejkřehčí okolí, jsou některé odličovače speciálně vyrobeny s výtažky z chrpy, známé svými uklidňujícími a dekongestivními vlastnostmi. K dispozici jsou také takzvané dvoufázové složky, tak zvané duo odličovače, které překonávají nejodolnější make-up, jako je mastný make-up nebo voděodolná řasenka.

Jak odlíčit oko, aniž byste ho dráždili a vytahávali řasy? Namočíme vatový tampon nebo ekologický bavlněný odličovací ubrousek do odličovače, který nanášíme na oko. U olejových odličovačů se doporučuje tamponek nebo ubrousek navlhčit vlažnou vodou a nakapat pár kapek olejového odličovače. Přiložte na oční okolí a nechejte působit deset sekund a poté lehce masírujte víčko. „Stejně jako cukr v kávě, make-up taje v odličovači,“. Poté, abyste se zbavili zbytků make-upu, mírně přitlačte na zavřené oči.

odstranění make-upu v oblasti očí
odstranění make-upu v oblasti očí

ODSTRAŇTE MAKE-UP Z PLETI

Buďte jemní! I když se to může zdát zřejmé, vyhněte se příliš agresivním pohybům po pleti. Vaše pokožka vám tyto agresivní pohyby oplatí červenáním nebo tvorbou příliš velkého množství kožního mazu. Pokud jste fanouškem olejů, vmasírujte olej konečky prstů, abyste uvolnili pigmenty a nečistoty, emulgujte je trochou vody a vytvořte jemnou pěnu, poté ji opláchněte vlažnou vodou. Pokud dáváte přednost micelárním vodám, aplikujte na bavlněný ubrousek a jemně masírujte obličej zevnitř ven. Toto gesto opakujeme, nezapomeňte na krk. Masírujeme pleť dokud není bavlněný ubrousek čistý.

Odlíčení pleti
Odlíčení pleti

KONEC DOBRÉHO ODLIČOVÁNÍ

Některé odstraňovače make-upu nefungují jako čisticí prostředek. Proto je vhodné pokračovat v odličování s dobrým čištěním pokožky pomocí pěny nebo gelu. Nakonec, abyste odstranili všechny zbytky produktu, naneste tonikum, květinovou vodu nebo si opláchněte obličej studenou vodou, která pomáhá stimulovat mikrocirkulaci krve. Nakonec naneste svůj oblíbený hydratační pleťový krém.

Čistá pleť = zdravá pleť
Čistá pleť = zdravá pleť