Je nezbytné pravidelně čistit tlusté střevo, aby se odstranil odpad a toxiny, které jsou tam uloženy. Tyto látky, které jsou dlouhodobě škodlivé, se hromadí kvůli špatné stravě, nedostatečné hydrataci, nedostatku fyzické aktivity a stresu.

Význam čištění tlustého střeva

Tlusté střevo je konec cesty požité potravy. Prvotní orgán trávení, usnadňuje vstřebávání živin nezbytných pro správné fungování těla a pomáhá eliminovat toxiny za dobrých podmínek.

Je rozdělena do pěti částí:

  • slepé střevo, které se nachází v pravé dolní části břicha
  • pravé tlusté střevo, které vede až do jater
  • příčný tračník, který stoupá trochu pod levými žebry
  • levé tlusté střevo, které klesá směrem k pánvi
  • sigmoidní střevo , které vstupuje do pánvi

Čištění tlustého střeva je důležité pro odstranění toxinů a usazených bakterií, protože pokud jsou skladovány příliš dlouho, mohou ovlivnit přítomnost dobrých bakterií a zabránit absorpci základních živin z potravy, která byla strávena. Odpad v těle může způsobit nízkou energii, pomalý úbytek hmotnosti, způsobit nemoci a narušit fungování trávicího traktu.

K usnadnění a urychlení tohoto procesu je možné použít dvě přírodní ingredience, které pomohou očistit tlusté střevo, a to jablečný ocet a med.

Recept na čištění tlustého střeva

Ingredience:
2 lžíce organického jablečného octa
2 lžíce organického medu
1 velká sklenice vlažné vody

Výhody přísad:

Jablečný ocet

Jablečný ocet je bohatý na bioaktivní sloučeniny, včetně acetobacter, který pomáhá rozkládat kousky jídla, které se lepí na střevní stěny. Snižuje hladinu cukru v krvi po jídle, snižuje krevní tlak a reguluje činnost střev.
Kromě toho jeho alkalické působení přispívá ke správnému fungování trávicího systému a zmírňuje podrážděné stěny tlustého střeva.

Med

Med je uznáván jako skutečný všelék od úsvitu času a působí na zácpu a reguluje tranzitní a střevní funkce díky vysokému obsahu fruktózy. Cirkuluje do tlustého střeva, aniž by bylo tráveno, takže když střevní bakterie začnou kvasit, čerpá velké množství vody do střeva a zajišťuje tak laxativní účinek.

Med je nezbytným spojencem k přirozené úlevě od poruch trávicího systému a tranzitu.

Kombinace dvou složek

V kombinaci těchto dvou složek mají zázračné ctnosti díky základním živinám, které obsahují a léčivým vlastnostem, které mají. Pomáhají eliminovat odpady a toxiny uložené v tlustém střevě a posilují obranný systém těla. Bohaté na minerály, vitamíny a antioxidanty, pomáhají bojovat proti volným radikálům a oxidaci buněk.

Kromě toho mají jejich antibakteriální vlastnosti účinek ekvivalentní účinku přírodního antibiotika na očistu těla a zpomalení stárnutí orgánů.

Podílejí se také na snižování obsahu špatného cholesterolu v krvi, léčbě kyselého refluxu, bolesti kloubů a ekzémů, boji proti nízké energii a nadměrné únavě a boji proti zápachu z úst.