Už žádné šťourání do krému své drahé polovičky! Bivouak vám nabízí rychlou a snadnou rutinu péče o pleť!

V kosmetickém jazyce často slyšíte o „mastné pokožce“, „suché pokožce“, „smíšené pokožce“ a pro některé z vás jsou  tyto výrazy úplně cizí . Znalost podstaty vaší pokožky vám přesto umožní používat produkty přizpůsobené vašemu typu pleti, a proto jsou efektivnější. Pánové, vězte, že většina z vás má mastnou pleť, suchá je vzácná.

Vaše pokožka je součástí vašeho těla, o kterou se musíte starat: znečištění, zdravý životní styl, strava a spánek, při jejím vzhledu je bráno v úvahu mnoho faktorů.

Pánské čištění pleti!

Je velmi důležité čistit si obličej každý den! Umožníte pokožce dýchat a bude efektivnější při obnově buněk! 

Proč je důležité pánskou pleť čistit?

Během dne a noci je vaše pokožka vystavena okolním nečistotám, je proto důležité ji očistit vhodným přípravkem. Nepoužívejte mýdlo nevhodné pro váš obličej, protože by mohlo dojít k vysušení a poškození pokožky kvůli rozdílům v PH. Přípravek Bivouak pro čištění pleti je ideální pro každodenní čištění obličeje. Kromě toho, že se podílí na čištění, zvlhčuje a uklidňuje pokožku díky obsahu bambuckého másla.

Použití exfoliantu na obličej vám umožní hluboce odstranit nečistoty bez napadení pokožky. Pleťový peeling také zjemní pokožku a zabrání vzniku pupínků, černých teček nebo zarostlých chloupků. Exfoliant se používá na vlhkou pokožku. Dejte si na prsty malé množství peelingu a masírujte pokožku kruhovými pohyby, vyhýbejte se oblasti očí. Poté opláchněte studenou vodou. Pleťový exfoliant se používá 2 až 3krát týdně v závislosti na typu pleti.

Peeling mužské pleti
Peeling mužské pleti

Pro další péči můžete použít hliněnou masku. To se použije po aplikaci exfoliantu na obličej. Ale k čemu je obličejová maska? Hydratuje a vyživuje vaši pokožku! Na vyčištěnou pokožku se používá jílová obličejová maska, aby se odstranilo co nejvíce nečistot. Jíl obsažený v masce dokončí napínání pórů pokožky a odstranění posledních nečistot. Aplikujte ošetření na obličej, vyhněte se oblasti očí, masku nechejte působit 5 až 7 minut a poté ji opláchněte vlažnou vodou.

Léčba, která byla dlouho ponechána stranou, se v našich rutinách vrací: tonikum! Tonikum má adstringentní účinek a kromě čištění také stahuje póry pokožky a čistí ji. Nanesení tonikového mléka také připraví pokožku na aplikaci zvlhčujícího gelu. Lotion se nanáší jednoduše vatovým tamponem a není třeba ho oplachovat!

Pokud chcete hydratovat, omezit tmavé kruhy a jemné linky kolem oka, bude nutné použít vhodné ošetření, které bude mít lehčí strukturu než normální zvlhčovač. Ve skutečnosti je pokožka kolem očí velmi tenká a křehká, zvlhčovač bude příliš těžký a bude dráždit tenkou pokožku oka. K tomu vám doporučujeme použít oční konturu ve formátu „roll-on“, která umožní rovnoměrné nanášení přípravku a aplikaci potřebné dávky, ne více, méně. Péče o kontury očí je specifická péče, která se používá denně, ráno a / nebo večer. Tato léčba se aplikuje zevnitř oka ven. Oční kontura má anti-únavové, vyhlazující a zvlhčující vlastnosti.

Péče o mužskou pleť
Péče o mužskou pleť

Jak si vyčistit obličej?

Není to nic komplikovaného. Musíte použít vhodný čisticí prostředek ráno a večer. Buďte opatrní, nemyslete si, že váš sprchový gel nebo šampon to dokáže. Pokožka bude samozřejmě nepochybně čistší, ale tento typ produktu, agresivnější než vhodný čisticí prostředek na obličej, riskuje vysušení obličeje nebo naopak její mastnější pleť (kromě úpravy jejího PH). … a to není to, co potřebujete.

Je proto nutné zvolit vhodný produkt, čistič obličeje nebo mýdlo surgras. Naneste ho na vlhký obličej a krk (a ano, příliš často na to zapomínáme), dobře napěňte a poté opláchněte vodou. Nezapomeňte si také osušit obličej. Ponechání tváře vlhké ji nehydratuje, ale naopak vysuší.

Poté aplikujeme zvlhčující gel na obličej (vždy na čistý obličej) nezapomeňte na krk. Uvidíte, zabere vám to maximálně 3 minuty, ale budete se cítit mnohem lépe, svěžeji a hlavně budete čistí.

Přírodní BIO pánské mýdlo
Přírodní BIO pánské mýdlo

Zvlhčujte pokožku!

Po čištění je důležité chránit pokožku před dehydratací a nečistotami ve vzduchu. K tomu je dobrý zvlhčovač, který vaši pokožku hluboce hydratuje. Některé krémy budou mít i další funkce, což je případ našeho zvlhčujícího pleťového gelu, který chrání, vyživuje a hydratuje pokožku díky svým aktivním složkám, jako je Aloe Vera.

Zvlhčující gel je vhodný pro všechny typy pleti, i pro nejcitlivější. Aloe Vera obsažená v produktu vám umožní hydratovat do hloubky a dokonce uklidnit popáleniny při holení.

Pro optimální hydrataci je důležité hydratovat pokožku dvakrát denně, ráno a večer. Hydratační krém nebo gel je produkt, který se nanáší na předem očištěnou a vysušenou pokožku.

Při aplikaci provádějte kruhové pohyby pomocí podložek prstů, které vám umožní snadnější proniknutí produktu do pokožky.

Hydratace pánské pleti
Hydratace pánské pleti

Pijte (vodu)!

Nezapomeňte se dobře hydratovat vypitím alespoň 1,5 litru vody. Hydratace těla se také podílí na hydrataci pokožky. K hydrataci pokožky přispívá také správná strava a zdravý životní styl.

Pokud budete postupovat podle tohoto mini průvodce, uvidíte výsledky za pouhé dva týdny.

Dobře hydratovaná pokožka je zdravá kůže!