Objevte recept na tartiflette, chutný francouzský horský recept, který po dobrém dni na lyžích zahřeje náladu i chuťové buňky. Je to snadný a spolehlivý recept.

Příprava: 20min – Vaření: 50min – Jednoduchý

Ingredience pro francouzskou tartiflette

  • 1x sýr reblochon
  • 500g cibule
  • 15cl bílého vína
  • čerstvě umletý pepř
  • 1kg brambor
  • 200g slaniny
  • máslo

Příprava alpské tartiflette

  1. Ve velkém hrnci, osolené vroucí vody, vařte oloupané brambory. Jakmile jsou dobře uvařené, odstraňte vodu. (Počkejte asi 15 minut vaření).
  2. Když se brambory vaří, na pánvi rozpustíme trocha másla a osmažíme cibuli, nejprve prudce několik minut a poté na mírném ohni. Když je cibule průsvitná (zlatavá), nalijte bílé víno a vařte, dokud se alkohol neodpaří a cibule nebude nasáklá. Odložte.
  3. Polovinu z uvařené cibule rozetřete na dno pekáče vhodného pro pečení (zapékací mísa), stejně jako polovinu slaniny, kterou předtím orestujte na pánvi, odstraňte přebytečný tuk. Nahoře naaranžujte nakrájené brambory na kolečka, poté rozetřete zbytek cibule a slaniny.
  4. Vyberte žluto-oranžový reblochon vyrobený ze syrového mléka. Oškrábejte kůru nožem, abyste ji očistili, a poté nakrájejte sýr na polovinu. Každou polovinu nakrájejte vodorovně a čtyři kusy položte na cibuli, krustou nahoru. Mírně opepřete, ale nepřidávejte sůl! Pečte asi 30 minut při 180 ° C, dokud nebude tartiflette zlatohnědá, sýr se dokonale roztaví. Na konci pečení neváhejte dát troubu do polohy grilu, aby tartiflette zhnědla.

Bon appétit!

Recept na francouzský recept tartiflette z Alp
Recept na francouzský recept tartiflette z Alp