Jaký je rozdíl mezi rillettes, paštikou, terinou a pěnou?
Co je rillettes? Co je terina?
Rillettes
Maso se dlouho vaří v tuku, aby se oddělila vlákna. Maso se nechá okapat a poté se znovu promíchá v tuku na vaření.
Tradičně se vyrábějí z vepřového masa, ale v současnosti se objevují také husí, kachní a rybí rillettes.
![Rillettes](https://www.babicka-chantal.cz/blog/wp-content/uploads/2021/09/rillettes.jpg)
Paštika nebo paté
Existují 2 druhy paštik nebo paté
Pomazánkové paštiky se vyrábějí především z jater a kousků masa. Játra poskytují krémovou strukturu a slouží také jako pojivo mezi kousky masa.
Krájené paštiky jsou obvyklé uzenářské výrobky bez jater.
Používá se hlavně vepřové maso, ale také červené nebo růžové maso, například jehněčí.
![Paštika](https://www.babicka-chantal.cz/blog/wp-content/uploads/2021/09/pastika.jpg)
Terina
Terin je stejně mnoho jako paštik: liší se způsobem přípravy. Konzumují se za studena a mají omezenou trvanlivost.
Pěna nebo mousse
Mousse, pěna jsou známé také jako játrová paštika, jsou krémovější přípravky než rillettes a paštiky, protože ingredience jsou velmi jemně mleté. Často se přidávají aromatické byliny.
![Pěna](https://www.babicka-chantal.cz/blog/wp-content/uploads/2021/09/pena.jpg)
Nejnovější komentáře