Jaký je rozdíl mezi rillettes, paštikou, terinou a pěnou?

Co je rillettes? Co je terina?

Rillettes

Maso se dlouho vaří v tuku, aby se oddělila vlákna. Maso se nechá okapat a poté se znovu promíchá v tuku na vaření.

Tradičně se vyrábějí z vepřového masa, ale v současnosti se objevují také husí, kachní a rybí rillettes.

Rillettes
Rillettes

Paštika nebo paté

Existují 2 druhy paštik nebo paté

Pomazánkové paštiky se vyrábějí především z jater a kousků masa. Játra poskytují krémovou strukturu a slouží také jako pojivo mezi kousky masa.

Krájené paštiky jsou obvyklé uzenářské výrobky bez jater.

Používá se hlavně vepřové maso, ale také červené nebo růžové maso, například jehněčí.

Paštika
Paštika (paté)

Terina

Terin je stejně mnoho jako paštik: liší se způsobem přípravy. Konzumují se za studena a mají omezenou trvanlivost.

Pěna nebo mousse

Mousse, pěna jsou známé také jako játrová paštika, jsou krémovější přípravky než rillettes a paštiky, protože ingredience jsou velmi jemně mleté. Často se přidávají aromatické byliny.

Pěna
Pěna (mousse)